Tuesday, 30 July 2019

YOUTH SKINCARE SHAKLEE LULUS KKM

CARA CEK SKINCARE LULUS KKM 

Jom cek produk skincare anda ada kelulusan KKM atau tidak ?
Hanya 5 langkah mudah.
1) Layari laman web NPRA di www.npra.gov.my

NPRA ialah singkatan kepada National Pharmaceutical Regulatory Agency. Untuk menyemak kelulusan produk suplemen juga melalui laman web yang sama. 


2) Pilih ‘Consumers’ -> 'Products Search


3) Pilih ‘Cosmetic’ untuk menyemak skincare

Boleh pilih ‘Pharmaceutical’ jika mahu menyemak produk suplemen (bukan skincare).
Mudah kan?


4) Pilih 'Product Name'

Di bahagian 'Search by', ada beberapa pilihan:
  1. Product Name 
  2. Notification Number 
  3. Holder Name 
  4. Manufacturer Name 
  5. Importer 
Pilih 'Product Name' supaya mudah untuk membuat carian.


5) Masukkan nama produk yang ingin disemak

Contohnya : Shaklee Youth. Akan keluarlah semua senarai produk dengan perkataan ‘Shaklee Youth’ tadi.

Inilah hasil carian. Semua produk dalam rangkaian YOUTH Skincare dari Shaklee telah didaftarkan.

Jadi, kalau produk yang anda cari terdapat di dalam senarai ini, bermakna produk tersebut mempunyai kelulusan KKM. 

Jadilah pengguna bijak. Pilih yang terbaik untuk kulit anda. 


Temui rahsia kecantikan sejati.

YOUTH PILIHAN SKINCARE TERBAIK

• 100% vegan.
• Bahan semulajadi.
• Bebas kekejaman. 
• Hipoalergenik • Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori) 
• Diuji oleh ahli dermatologi.
• Diuji oleh ahli oftalmologi.
•Bebas 1500 bahan kimia berbahaya.
•Dapat kelulusan KKM

Ketahui lanjut di 
http://www.shaklee.com.my/youth/

Untuk tempahan, terus whatsapp KLIK DISINI

Promosi Youth Skincare, 
Sah sepanjang Julai - Ogos 2019

♥️ Beli set atau mana mana item Youth Skincare dalam 1 resit dengan jumlah terkumpul 200uv point 

🎁 PERCUMA 1 Radiance C+E yang bernilai RM412.50

Promosi Welcome Set Youth Skincare
Sah sepanjang Julai - September 2019

♥️ Beli 1 set permulaan Youth Skincare:
•luminious gel oil cleanser
•perfecting toner
•moisturizer spf50
•renewal night cream 

🎁 PERCUMA keahlian, pendaftaran, dan potongan 10% diskaun. 

Pembelian atau tempahan ,whatsapp terus KLIK DISINI

Pengedar Sah Shaklee
Pengedar Youth Skincare
Pengedar Vivix Shaklee
SID 1303339 
Fatin Nabilah Mohd Yusof



Friday, 19 April 2019

Cara naikkan Hb masa mengandung

CARA NAIKKAN HB MASA MENGANDUNG

Kehamilan adalah satu anugerah yang tidak 
terhingga nilainya kepada setiap pasangan selepas berkahwin.

Semasa hamil, lepas buka buku rekod kesihatan ibu hamil a.k.a 'buku pink' di klinik desa atau klinik kesihatan ibu dan anak, pasti ibu akan dibekalkan pil asid folik, zat besi, vitamin C dan B complex.

4jenis vitamin ini penting tau untuk jaga kesihatan ibu dan untuk perkembangan janin yang baik.



ZAT BESI

Zat besi sangat baik untuk pembentukan hemoglobin (Hb), berfungsi meningkatkan daya tahan tubuh ibu hamil, juga membantu pertumbuhan dan perkembangan janin serta mendorong perkembangan otak.

Sangat disarankan agar Hb ibu hamil diatas 12g/dL pada kehamilan cukup bulan dan ini dapat dicapai dengan pengambilan vitamin besi ( iron)

Makanan yang kaya dengan zat besi adalah seperti daging merah, hati, ikan, ayam, kerang, telur, bayam dan brokoli.


ASID FOLIK & B COMPLEX

Asid folik pula berguna untuk menurunkan risiko berlakunya neutral tube defect ( spina bifida, anencephaly) pada janin atau dalam maksud lain kecacatan tulang belakang dan anemia megaloblastik pada ibu.

Sebaiknya pengambilan asid folik dimulakan sejak 3 bulan sebelum hamil kerana perkembangan otak dan tulang belakang bermula pada minggu ke 6 kehamilan.

Makanan kaya dengan asid folik adalah seperti kubis, kangkung, daging ,hati, kekacang gandum dan oren.


*Gejala anemia umumnya iaitu lesu, mudah penat, kurang darah, mual, nafsu makan hilang, sakit kepala, pengsan dan pucat.


VITAMIN C

Vitamin C membantu penyerapan zat besi yang optimum dan melancarkan aliran darah. Vitamin C juga penting untuk membina antibodi yang kuat, elak gusi berdarah, malah mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Makanan yang kaya vitamin C adalah seperti jambu batu dan oren.


KALSIUM

Walaupun tidak dibekalkan, pengambilan kalsium penting untuk pertumbuhan tulang janin dan mencegah osteoporosis pada ibu hamil dan menyusu. Juga membantu elak kejang kaki, cramp, sakit pinggang dan badan.

Makanan yang kaya kalsium adalah seperti susu, dadih, tauhu, dan ikan bilis.



Ada dikalangan ibu tidak serasi dengan vitamin yang dibekalkan klinik. 
Fatin cadangkan ambil set vitamin SET IBU HAMIL asas SHAKLEE.


Set ini terdiri daripada :

1) VitaLea dengan Zat Besi

 120biji - 2bulan

2) Sustained Release Vita C Plus

180biji - 3bulan

3) B complex lengkap asid folik

120 biji - 4bulan

4) OsteMatrix pil kalsium

120 biji - 1bulan


Banyak dan tahan lama tau. Selamat dan semulajadi.  HALAL dan dapat KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA. Ada hologram KKM ye.





Testimoni Fatin sendiri ambil vitamin C dan vitalea untuk naikkan Hb.
Fatin dah ambil vitamin yang dibekalkan klinik siap double dos lagi iron tablet tapi tak berhasil naikkan Hb low. Jadi, Fatin ambil inisiatif tukar ke vitamin Shaklee yang lebih semulajadi dan lebih mudah diserap tubuh. So.. ini lah hasilnya. Dalam 2 minggu sahaja dah nampak kesan 😃


Antara testimoni lain yang berpuas hati dengan set asas hamil Shaklee





Dah ambil set ni tak perlu ambil vitamin klinik tu dah tau.. bagitahu misi dan doktor anda ye.

Kalau ibu hamil nak cuba set ini boleh terus whatsapp Fatin,  KLIK SINI

Juga boleh follow dan like fbpages Fatin klik  DISINI dan KLIK SINI

*Rujukan Buku Rahsia Kesihatan Ibu Hamil
*Produk ini tidak bertujuan merawat, diagnosis, atau menyembuh sebarang penyakit